Cijfernerds en mensenmensen

Zet een finance – en een HR specialist in een hok en de kans is vrij groot dat ze elkaar na een tijdje niet meer begrijpen. De echte cijfernerds en mensenmensen hebben nou eenmaal een verschillend DNA en deze zijn lastig om op elkaar af te stemmen. En voordat u zegt ‘maar ik ken iemand….en die beheerst beide vakgebieden’; ze zijn er, maar helaas zeldzaam.

Waarom is het van belang om juist deze twee vakgebieden een gezamenlijke taal te leren spreken? 80-90% van uw bedrijfskosten staan in relatie tot uw personeel, denk alleen al aan salarissen, sociale lasten, pensioenen, aanvullende arbeidsvoorwaarden etc. Uit de praktijk blijkt dat het voor veel HR afdelingen lastig is om een overzichtelijke kostenstructuur/opbouw te presenteren waarin al die componenten inzichtelijk gemaakt zijn. Toch signaleren wij een trend waarbij het voorzien in deze informatie wel degelijk van de HR-afdeling verwacht wordt. HR business analisten en data analisten zijn er genoeg, maar wij signaleren dat dit onderwerp vooral met de mond beleden – en lastig in de praktijk gebracht wordt.

De data van bovengenoemde componenten zit vaak verstopt in de grote bulk aan cijfers die er binnen uw bedrijf beschikbaar zijn. De kennis om die data te ontsluiten is wel aanwezig bij Finance. Daar snapt men de opbouw van die 80%, maar heeft men vaak niet voldoende HR-kennis om deze informatie zo te presenteren dat ze als sturend  instrument gebruikt kan worden.

Zync brengt deze interne partijen bij elkaar. Wij helpen Finance om de data te rangschikken en te presenteren op een wijze die de “onbewust onbekwame” HR-afdeling in staat stelt om te sturen op alle afzonderlijke componenten die de personeelskosten beïnvloeden. Maar we zorgen er ook voor dat de mensen van Finance het belang van “simpel” vertaalde cijfers inzien. We matchen de culturen van “cijfernerds” en “mensenmensen” en creëren begrip voor elkaars verschillen. Daarmee zorgen we voor grip op de personeelskosten door heldere analyses van alle cijfers gecombineerd met vakkundige onderbouwing.

De bonus uit dit soort trajecten zit ‘m niet alleen in het vermogen om kosten te besparen maar vooral in het realiseren van een succesvolle samenwerking tussen HR en Finance. Money made by human resources 😉