Geen antwoorden maar verwondering

Wat een aantal maanden als ondernemer al niet met je kunnen doen! Bijna een half jaar zijn we onderweg met ZYNC en we hebben gave stappen gezet. Onze focus is nog steeds het bekendmaken van onze dienstverlening aan de buitenwereld. Je zou zeggen: ontwikkel je site, knal een goede flyer in elkaar en ga vooral bellen! Prima gedachte die wij in de praktijk hebben gebracht. Mensen die verstand hebben van marketing waren nogal verbaasd dat wij dit op een simpele manier hebben aangepakt. Brainstorm, brown paper, roadmaps: wat wij wel niet allemaal gemist hadden……U voelt het vast al aankomen: daar waren wij dan weer over verbaasd.

Wat kijken we vaak met een zelfde blik naar onze vraagstukken. Niets is namelijk belangrijker dan het resultaat van ons mooie bedrijf en onze inspanningen zijn natuurlijk onontbeerlijk. Binnen ons eigen wereldje lijken we zaken zo hopeloos complex te maken. Het intrigeert wel…

Wanneer je uit je eigen wereldje stapt en met een frisse blik om je heen kijkt wordt de verwondering nog groter. Waar zijn we allemaal zo druk mee en wat maken we dingen ingewikkeld. Een beroemde voetbaltrainer had zo kunnen zeggen: “Kijk ik nou zo simpel, of kijk jij nou zo complex?”

Wij zien organisaties vaak lang worstelen met hun arbeidsvraagstukken. Wij verwonderen ons daar nog al eens over. Kritisch naar onszelf: misschien zien wij de complexiteit niet en willen we te snel grote stappen maken. We pretenderen pragmatisch te zijn en vermijden dus academische antwoorden op simpele vragen. Simpele vragen stellen doen we wel graag. Niet eens de antwoorden zozeer zijn belangrijk, maar juist de continue verwondering over de werkzaamheden die we doen is nodig.

Niet voor niets kenmerkt ZYNC zich met haar 5 G’s. En eerlijk: mensen worden blij van de laatste 2 G’s, Geen Gezeik. Dit is niet een loze kreet, maar juist onze manier om te zeggen dat we ons graag verwonderen, vragen stellen en onnodige complexiteit vermijden.