Gevonden!

“Lange tijd niet gezien of gesproken…”. Als ik me heb voorgenomen onze dienstverlening weer eens onder de aandacht te brengen bij mijn LinkedIN contacten, dan beginnen mijn mailtjes vaak met deze zin. Vind het onder de aandacht brengen van ZYNC erg belangrijk, maar kan ook niet ontkennen dat ik deze contacten waarschijnlijk anders niet gemaild had. Deze blog begint niet voor niks met deze zin. Het is namelijk al even geleden dat we een blog geschreven hebben en dat jullie onze blogs hebben gezien of gelezen. De hoogste tijd om weer iets van ons te laten horen.

“Hoe gaat het?”. Jullie voelen het, dat is de standaard 2e zin die ik in mijn mailtjes opneem. Om een niet gestelde vraag te beantwoorden: met ons gaat het goed. We zijn nogal druk geweest de afgelopen maanden met verschillende opdrachten. Van het opzetten van een recruitment tak tot een quickscan op personeelsplanning tot een quickscan van uitzendcontracten: onze dagen (en vaak ook avonden) zijn goed gevuld.

Jullie hebben al een tijdje iets van ons tegoed. In onze blog ‘Gezocht’ geven we aan op zoek te zijn naar een partner voor ZYNC Recruitment. We hoopten een volgende blog te schrijven met de titel ‘Gevonden’. En nu is het zover! Trots willen we jullie laten weten dat Annemarie Tjoeng bij ons gaat starten om ZYNC Recruitment groot te maken. In het afgelopen jaar hebben we ruim 25 vacatures op ons af zien komen, zonder dat we hiervoor acquisitie hebben gedaan. Dit enorme potentieel willen we omzetten in een goedlopend Recruitment bedrijf. Dit vraagt om specialisme en met Annemarie hebben een ervaren specialist erbij! Ze zal zich binnenkort via de site en een blog voor gaan stellen.

We zijn er samen van overtuigd dat juist onze 5 G’s dringend nodig zijn in de wereld van Recruitment. Verwacht van ZYNC Recruitment geen gelikte competentie-analyses, briljante selectietesten, uitvoerige STAR-methodiek trainingen of ander gezeik: nee, gewoon een goed netwerk, mensenkennis en kunde om ons snel in te leven in het bedrijf dat de vacature heeft. En wat kost dat? Net wat minder als dat jullie gewend bent. Gewoon betalen voor de kwaliteit van de dienst en pas als een medewerker echt past (no cure no pay).

“Hoop je snel te zien of spreken”: zo sluit ik die mailtjes vaak af (niet allemaal op gaan letten nuJ). Dat jullie ZYNC Recruitment snel gaan zien, ben ik van overtuigd.  Zal mijn best doen om de volgende blog wat minder lang op zich te laten wachten! Tot snel!