Gezocht…!

Het is al weer even geleden dat we een blog hebben geschreven. De hoogste tijd om daar wat aan te doen! Er is een gelukkig een goede reden; de afgelopen maanden zijn we druk geweest bij meerdere opdrachtgevers. Uiteenlopende opdrachten bij onder andere een aantal grote zorginstellingen en een grote supermarktketen. Daarnaast hebben we gevierd dat het 1e jaar met ZYNC een groot succes is en dat we Dagmar Dange hebben toegevoegd aan het ZYNC-team.

En waar je eigen business groeit, loop je ook aan tegen de beperkingen. De laatste weken hebben wij het veel over ‘hoe schaalbaar zijn we?’. Wij ontdekken dat we behoefte hebben aan specialisaties binnen het werk wat wij mogen doen voor onze opdrachtgevers. Wat we zelf leuk vinden (en waar ook onze kracht zit) is aan de voorkant: snel inzichtelijk maken waar de kansen en oplossingen liggen voor organisaties op o.a. het gebied van flexibiliteit, inkoop van arbeid of andere organisatie of HR vraagstukken. Ook wordt er vaak aan ons gevraagd om het gedane advies in de praktijk te brengen. Een mooier compliment kan je niet krijgen.

Nou moet je uitkijken om jezelf een schouderklopje te geven, maar we zijn er trots op dat we vaak horen dat er in de bedrijven waar wij komen behoefte is aan ‘types Tom en Frank’ en vooral hoe wij het vakgebied HR in de praktijk brengen. Nou doen we ons best en we doen dat best leuk, maar wij merken dat we hier soms onvoldoende resources voor hebben.

De goede verstaander begint al door te krijgen dat we hier eigenlijk een verkapte vacaturetekst aan het schrijven zijn. Wij zoeken inderdaad uitbreiding! Mensen die op basis van zelfstandigheid zich willen verbinden aan ZYNC. Mensen die specialist zijn in implementatie en/of recruitment. Mensen die het leuk vinden om op flexibele basis voor ons vacatures te vervullen of die met ons willen werken aan de implementatie en uitvoering van de opdrachten. Maar nog belangrijker: we zoeken mensen die zich kunnen vinden in waar de merknaam ZYNC voor staat, samengevat in onze 5 G’s. Gemak, Genot, Gewin en Geen Gezeik!

We hebben onze eerste aanwinst Dagmar nog even gevraagd waarom zij het als een meerwaarde ziet om zich in zelfstandigheid te binden aan een bedrijf. De reden voor haar is simpel: ze zocht ‘iets’ om bij te horen en ook om inhoudelijk sterker te worden (omdat je nou eenmaal makkelijker met elkaar kunt sparren).

Interessant? Dan weet je ons vast te vinden. Laat van je horen!

De blogs zullen de komende periode elkaar wat sneller op gaan volgen. Hopelijk is de volgende blog getiteld ‘Gevonden!’.