Het ligt voor het oprapen!

Omrekenfactoren, kostprijzen, bureaumarges en eenheidstarieven: komen ze in uw organisatie ook voorbij? Dan maakt u vast gebruik van de diensten van uitzendbureaus en/of payrollbureaus. Wat was het verschil ook alweer tussen die twee? Een uitzendbureau doet wel aan werving & selectie. De inkoop van uitzendbureaus en payrollbureaus gaat dus om de inkoop van uw flexibele medewerkers. Wij zien veel organisaties die hun externe medewerkers op arbeidsvoorwaarden gelijk behandelen als hun eigen medewerkers. En dat is goed. Niet alleen omdat wetgeving je dit verplicht, maar ook omdat het ethisch juist is.

Valt er dan nog wel iets in te kopen? Ja zeker! Bovenop de kosten van de arbeidsvoorwaarden zijn er nog de kosten voor het afdragen van sociale lasten en is er de marge die het uitzendbureau of payrollbureau wil verdienen. En daar is voor elke organisatie nog veel te winnen!

Voordat de hele uitzendwereld en payrollwereld over deze blog heen valt: bij de inkoop kijken we naar de dienstverlening die een extern bureau te bieden heeft. Wij hebben veel ervaring met deze dienstverlening en weten wat redelijke kosten hiervoor zijn. Daarnaast weten we tot achter de komma wat de sociale lasten zijn per extern bureau en hiermee kunnen we toewerken naar een zuivere prijs voor flexibele medewerkers. Het is dus zoeken naar een zuivere prijs voor de juiste kwaliteit.

Nu zeiden we zojuist dat er voor elke organisatie nog veel te winnen is bij de inkoop van flexibele medewerkers. Elke organisatie? Ja, elke organisatie! In de afgelopen maanden hebben wij diverse organisaties geholpen met dit vraagstuk en er is altijd ruimte voor verbetering. Zowel op het bereiken van een zuivere prijs als op terugkrijgen van de juiste dienstverlening. In een enkel geval adviseren we zelfs om juist meer gebruik te maken van uitzendbureaus of payrollbureaus i.p.v. de wens om af te schalen. Het kan dus verschillende kanten op.

U wilt een voorbeeld? Waarschijnlijk heeft in uw contract met een uitzendbureau nog een omrekenfactor staan. Twee punt nog wat….of misschien wel een punt nog wat. Wij adviseren dit z.s.m. om te zetten naar een constructie met een kostprijs en een nominale marge voor het uitzendbureau. Waarom? Omdat bij een omrekenfactor de marge van het uitzendbureau stijgt als de medewerker een hoger uurloon krijgt. En dat is vreemd. Het uitzendbureau heeft namelijk niets van doen met deze loonstijging. Anders gezegd: het uitzendbureau heeft geen additionele kosten omdat de medewerker een hoger uurloon ontvangt. Er is dan ook geen reden om de marge mee te laten stijgen in het tarief. Logisch? Mooi! Dan kunt u zelf al de eerst stap zetten naar een zuivere prijs. Uiteraard helpen wij u graag verder dit vraagstuk.

Overigens: wist u dat elk jaar de onderdelen van de kostprijs kunnen wijzigen? Dit kan veel impact hebben op de kosten. Een mooie aanleiding om ook daar eens met u over door te praten. Een kop koffie drinken kan altijd!