HR: kijk naar jezelf!

Mocht er iemand een onderzoek doen naar ‘de beste koffietent in Nederland’, dan mogen ze ons bellen! Wij hebben namelijk nogal wat kopjes koffie gedronken de afgelopen weken. Stuk voor stuk kopjes koffie met mensen die we graag over ZYNC vertellen. Stuk voor stuk mensen met inspirerende verhalen over hun organisatie. Gesprekken waarin we uit mochten leggen waar ZYNC voor staat en wat we willen bereiken de komende tijd. En natuurlijk kunnen we het met onze cappucino of late machiato in de hand niet nalaten om in elk gesprek te vragen ‘wat we voor elkaar kunnen betekenen’, afijn…u kent het soort gesprekken. “Waar wil ZYNC staan over een paar jaar”: we kregen de vraag bijna in elk gesprek. Waren we er net uit wat ZYNC doet (zie vorige column), kregen we de volgende lastige vraag voor onze kiezen.Wel een mooie vraag, die ons aan het denken heeft gezet. Tijd voor een kop koffie (het kon niet anders:)!

Ons doel: het merk ZYNC laden met wat volgens ons de manier is om Human Resources te bedrijven en te positioneren in een bedrijf. En die manier is dat het midden in de business staat, zich gedraagt als de business (en niet als stafclub), geld verdiend voor het bedrijf, pragmatisch te werk gaat, initiatieven neemt en kritisch durft te zijn. Mooie opsomming toch? We hebben onszelf er 4 jaar voor gegeven om dit te bereiken.

Veel organisaties zullen zich herkennen in dit gewenste beeld. Sommige zullen zelfs vertellen dat hun HR afdeling precies op die manier te werk gaat. Mooi! Onze ervaring is het dat de meeste HR clubs blijven hangen in administratieve zaken en dat er incidenteel tijd is – of wordt gemaakt voor consultancy, advies of beter nog: oplossingen in de business.

De HR experts en opiniemakers hebben bibliotheken volgeschreven over wat de rol van HR zou moeten zijn in een bedrijf. U zult deze lijstjes gezien hebben. Ons lijstje was niet anders.In de praktijk komt vaak niet alles er van terecht. Focus is een groot goed! Wat wij bijzonder vinden is de manier waarop een deel van onze vakgenoten reageert op het niet voltooien van alle lijstjes, namelijk met het wijzen naar de organisatie waarin ze werkzaam zijn. Waarom vinden we dit zo bijzonder? Omdat we eerst naar onszelf zouden moeten kijken. Tijd voor kritische blik voor en door HR.

Beide hebben wij jaren rondgelopen in diverse organisaties en waren we verantwoordelijk voor human resources. Beide hebben we ons droombeeld voor een groot deel, maar nog niet voor 100% in de praktijk kunnen brengen. De reden zoeken we echt bij onszelf: het is aan ons om nog meer initiatief te nemen in organisaties en aan te sluiten bij de business.  Wij willen met ZYNC laten zien aan organisaties, maar misschien nog wel meer aan de HR verantwoordelijken in organisaties, welke waarde ze hebben in de business. Door te laten zien dat het slim organiseren van arbeid, instroom en ontwikkeling de sleutel is tot groei van bedrijven.

ZYNC voldoende als merk geladen? Houdt u het met ons in de gaten? Wij hebben er zin in!