Pfff…niet nog 1…

 

Al bij de aankondiging begin ik met zuchten. Er is weer een nieuwe talentenjacht op TV. De naam dit keer: “The next Boy/Girl band”. Slechte naam ook. Je vraagt je af wie er nog niet in zo’n programma is komen opdagen om een liedje te zingen of weet ik het wat voor ‘talent’ te showen.

Nou ja, als ik er eens dieper over nadenk is er gelukkig nog een lang lijstje met namen van bekenden/familie/buren/dorpsgenoten die nog niet in een dergelijk programma zijn komen opdagen. En het is altijd verbazingwekkend om te zien dat er nog zoveel talent rondloopt dat nodig zijn opwachting moet maken in zo’n programma. Wat dat betreft zal de nieuwe te vormen boyband of girlband ook wel een succes worden.

Toen wij begonnen met ZYNC hebben we ons afgevraagd of de zakelijke wereld om ons heen niet zou denken ‘pfff…niet nog zo’n HR & Organisatie adviesbureautje’. We zijn niet gek: ze zijn er vast geweest. Anderhalf jaar later blijkt er ruimte te zijn voor ons en ons bedrijf. Mooi! Hoe dat komt? Wij denken omdat we met onze kijk op het vakgebied en onze 5 G’s ons anders positioneren dan soortgelijke organisaties. Onze klanten bevestigen dat ze de juiste mix van expertise en houding gevonden hebben bij ons. Anders zijn dan de rest. Niet de eenheidsworst, maar een bedrijfskundige aanpak van HR. Daar is behoefte aan. Net als bij talentenjachten. Als we bij Idols seizoen 159 waren aanbeland, zonder een verandering in aanpak en houding, waren we ook niet blijven kijken. Nieuwe formats blijven de kijker boeien.

En dan een stap verder. Zou die behoefte die wij zien voor HR advies er ook zijn voor HR Recruitment en HR Interim opdrachten? In gedachten zien we een groepje lezers van de blog nu puffend wegkijken. Toch niet nog 1….?? Nou, toch wel! We krijgen de laatste tijd meer verzoeken om zowel vaste en interim functies in te vullen en hebben wat ons betreft nu te vaak ‘nee’ moeten zeggen. Niet omdat we het niet willen, maar omdat we genoeg hebben aan de adviestrajecten. De hoogste tijd om ZYNC Interim en ZYNC Recruitment op te gaan zetten. En niet alleen door het in een blog te noemen, nee we zijn gestart met het formeel inrichten van deze labels. Straks hoort u dus van ZYNC Advies, ZYNC Recruitment en ZYNC Interim.  Allemaal met GEWIN, GENOT, GEMAK en GEEN GEZEIK.

En zo gek vinden we het niet: er is behoefte aan onze HR visie en onze 5 G’s. En genoeg HR bureaus te vinden, maar onze opdrachtgevers kiezen toch voor de ZYNC aanpak. Nogmaals: mooi! Tijd om de wereld van HR interim en recruitment te gaan veroveren! Wat wij nog nodig hebben? De winnaar van onze talentenjacht die de labels binnen deze club groot wil gaan maken! Wie doet er mee?