We zijn gestart!

We zijn gestart! In de afgelopen weken hebben we o.a. via Social media ons bedrijf ZYNC geïntroduceerd. Een week waarin we de druk bezig zijn geweest met drie opdrachten en tegelijkertijd de website lanceerden. Een week waarin we onszelf een dure telefoonrekening hebben bezorgd omdat we ons netwerk persoonlijk wilden informeren over ZYNC. Een enerverende week die ons gelijk bevestigde in de keuze die we gemaakt hebben. Ondernemen is gaaf!!

Een gemiddeld telefoongesprek ging ongeveer als volgt: “Met XX van XX – Met Tom/Frank – He Tom/Frank, hoe gaat met je? Zag net een interessante update op LinkedIN voorbij komen – Ja prima, we zijn zojuist gestart met ons eigen bedrijf, erg gaaf! – Top, en wat gaan jullie doen?”

U herkent het type gesprek ongetwijfeld wel. Op dit moment in het gesprek was het tijd voor ons om te komen met een mooie volzin over onze “propositie” en waarom deze dienstverlening nou net voor die persoon aan de telefoon interessant is. U verwacht van twee mannen met een verleden in de contact center wereld hier natuurlijk ook een mooi gescript telefoongesprek.

Nou, de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit best een complex vraagstuk voor ons is geweest. En dan doelen we niet op deze ene zin in het telefoongesprek. Juist als je bekenden aan de telefoon hebt, dan krijg je de ruimte om rustig uit te leggen waar ZYNC voor staat en waar onze dienstverlening uit bestaat. Nee, we vonden het uitdagend om onze dienstverlening in een paar pakkende zinnen weer te geven.

We zullen er maar niet om heen draaien: juist HR-mensen (wij dus ook) hebben te vaak de neiging om ergens veel woorden aan te besteden, terwijl de luisteraar juist een korte reactie wil. U had bijvoorbeeld de vorige zin liever gelezen als: “HR-mensen zijn langdradig”.  Toch vraagt HR dienstverlening en daarmee wat wij doen om een iets uitgebreide toelichting, het is nou eenmaal een complex vakgebied.

Op onze site staat dus ook een uitgebreide toelichting over onze dienstverlening. En voor de snelle lezers, die mooie volzin…: ZYNC is een organisatie adviesbureau dat bedrijven helpt met het organiseren van hun arbeid.

De vervolgvraag in het telefoongesprek was dan vaak “En waar staat ZYNC voor?”. Het is altijd goed als de naam een vraag oproept, dan zijn we in ieder geval in gesprek. ZYNC is een afkorting van het woord synchroniseren. Dit staat voor processen of resultaten van iets gelijktijdig maken. Van de S hebben wij een Z gemaakt, waarmee we aangeven dat we een niet standaard aanpak hebben. We zijn geen standaard bureau

U vond dit ook een langdradig antwoord? Laat we u tegemoetkomen en dan heel concreet zeggen waar we staan: de 5 G’s: Genot, Gewin, Gemak en Geen Gezeik.  En daar is niets gescripts aan.