Wij hebben een idee, maar wie zit er op te wachten?

 

Stel je het volgende voor. Twee mannen, de een net dertig en de ander halverwege de veertig, zitten in een ruimte van twee bij ruim drie meter. De ruimte heeft een saai geel-achtig kleurtje, er hangt een whiteboard met links en rechts nog wat strepen erop, in de hoek een plant die al weken schreeuwt om water en er staat een grote tafel in het midden met 6 stoelen daarom heen. De ene man loopt rondjes, de ander zit met zijn benen op tafel. De lopende man roept af en toe wat en schrijft wat op het bord, de ander is rustig aan het denken. Het is wachten op een geniale ingeving….een ingeving die moet leiden tot de naam van ons nieuwe idee!

Goh, we hebben er minstens een half uur op zitten broeden, maar zijn er nog niet uitgekomen. Een half uur ergens rustig de tijd voor nemen is overigens bij ons geen zaak van elke dag. Het idee staat, maar die naamgeving…het lukt maar niet. Wat kwam er voorbij? HR light pakket, HR exclusive, Content kalender. U krijgt waarschijnlijk hetzelfde gevoel als ons bij dit soort termen…bah.

Wat is ons idee? Het aanbieden van alle door ons verzamelde HR content aan organisaties. Voor een schijntje wel te verstaan. Het idee erachter: niet kennis = macht, maar kennis delen = macht. Onze content gebruiken we voor veel organisaties en men is blij met de stukken die we opleveren. Onze toegevoegde waarde zit echter niet in de stukken, maar in de adviezen rondom deze stukken. Zo is bijvoorbeeld het gebruiken van een alomvattende Raamovereenkomst voor uitzenden van waarde, maar de echt toegevoegde waarde zit in het selecteren van uitzendbureaus die niet alleen aan de juridische voorwaarden willen voldoen, maar die kwaliteit leveren voor je organisatie.

We bieden de content dus aan en hopen/verwachten dat de adviesvraag vanzelf volgt. En voor alle duidelijkheid, als de resources en expertise al aanwezig zijn is het vooral handig om de content te hebben en niet adviseurs als ons binnen te laten. Wat hebben we ontwikkeld? Een pakket voor startende organisaties en een pakket voor de grotere organisatie met complexere vraagstukken. U raadt het al, de naamgeving bij deze pakketten volgt later.

Een greep uit de pakketten. Het pakket voor de startende organisatie bevat o.a. een personeelshandboek, een HR brievenboek, een recruitment proces handboek, formats voor arbeidsovereenkomsten en stukken die horen bij verzuimbeleid. U leest het: de basis, maar dan in 1x goed. En het uitgebreide pakket? Alles wat in het vorige pakket zit, aangevuld met beloningsbeleid,  alle stukken die nodig zijn om flexibele arbeid te organiseren en in te kopen,  stukken die nodig zijn om een OR in te richten, business case formats voor organiseren van Recruitment en stukken die nodig zijn om SPP uit te voeren.

Zijn we de eerste die HR content aanbieden? Nee. Het pakket voor startende organisaties is op veel plekken te verkrijgen. Bij ons overigens voor € 495. Het uitgebreide pakket hebben wij nog niet ergens anders gevonden. De prijs hiervan is € 1495. Zit u hierop te wachten? Hebben we het juist idee te pakken? Natuurlijk beseffen we dat alles afhankelijk is van de kwaliteit van de content. Maar het gaat ons nu om het idee en de onderwerpen die we willen delen. Laat het ons maar weten!